Totul a inceput intr-o frumoasa zi de vara, cam prin 2000, cand... invitat fiind de unul din prietenii mei (chiar daca el e cam ocupat acum si nu prea ma mai baga in seama, eu tot prietenul meu il consider si ii multumesc ca m-a adus in zona!), care la randul lui are o casa in Ciocanu, am vazut prima data frumusetile locului. Mi-a placut atat de mult, incat mi-am promis ca atunci cand voi avea bani, sa-mi fac acolo o casuta.

Prilejul s-a ivit si am putut cumpara o casuta darapanata si 2000 de mp. Am vrut initial sa consolidez vechea casa, insa lemnul fiind putrezit, nu a permis acest lucru, asa ca a trebuit sa daram totul si sa o iau de la zero. A fost momentul in care am decis ca noua casa “Cabana Ta” va fi construita integral din lemn... Satul de betoanele Bucurestiului, in mijlocul peisajului mirific din Satul Ciocanu, o cabana nu se putea construi decat din lemn.


In baza proiectului, casa a fost construita din barne de lemn chertate (imbinate intre ele printr-un sistem special), fiecare barna fiind numerotata, apoi casa a fost demontata, transportata si asamblata final pe actualul loc. Cinstit... a fost o experienta, hai sa o numim...”interesanta”. E greu sa construiesti o casa la distanta, sa nu ai experienta, sa faci naveta de atatea ori si cand ajungi la fata locului sa constati ca realitatea din teren e “un pic diferita” de ce credeai tu ca se afla acolo... Cred ca numai frumusetea locului m-a facut sa trec peste orice problema. Cand “Cabana Ta” are privelistea directa catre Masivul Bucegi, iar in spate vezi cum se inalta semet Masivul Piatra Craiului, abia atunci realizezi ca locul este unul de poveste...

Iarna totul pare ca intr-un tablou ce infatiseaza casute din povesti, unde totul este impietrit in albul stralucitor al zapezii si poate doar cate un fuior de fum, mijit in departare, din hornul vreunei casute, sa iti aminteasca de prezenta omului pe acolo...

Vara este totul verde, padurile de brazi si fag intregesc frumusetea peisajului, iar pasunile cu iarba grasa, au un farmec aparte, in special dimineata cand se aud talangile vacilor ce merg la pascut. Din loc in loc, pe crestele dealurilor, tasnesc semete colturi de stanca, sporind frumusetea locului prin constrastul dintre verdele pasunilor si alb-cenusiul stancilor.


Drumul “In Linie” ce trece prin fata cabanei, este de asemenea si traseu turistic (marcaj banda rosie) ce leaga Fundata de Sirnea si mai departe catre Piatra Craiului. Tot de la “Cabana Ta”, din Ciocanu, se poate ajunge la Pesterea Dambovicioara, din Comuna Dambovicioara. Un alt obiectiv de atins, plecand de la “Cabana Ta”, este Cabana Brusturet ( din centrul Satului Ciocanu - marcaj banda galbena).

Revenind la “Cabana ta”, constructia a fost finalizata in 2008. Privind din partea stanga a cabanei, exista o terasa acoperita, unde vara poate face deliciul meselor servite afara, cu priveliste directa catre Masivul Bucegi, din terasa se intra in casa printr-un hol mic iar apoi direct in living + bucatarie parter. Living-ul de la parter are doua canapele extensibile, pe care la nevoie se poate dormi, TV cablu, DVD, combina audio, bucatarie complet utilata cu aragaz, frigider, cuptor cu microunde, filtru cafea, vesela, tacamuri si binenteles chiuveta aferenta. Tot la parter mai exista doua camere, doua bai pe hol (baile au fost astfel gandite pentru a putea fi folosite atat de cei care ocupa camerele de la parter cat si de restul invitatilor aflati in living-ul de la parter), o camera tehnica si o veranda cu priveliste directa catre Masivul Bucegi.


La etaj avem cel de al doilea living, dotat cu o canapea, doua fotolii, TV cablu, DVD, radio casetofon si patru camere , fiecare cu baie proprie si dulapuri pentru haine.

Podul mansardat poate fi folosit ca si camera de relaxare sau ca si camere de locuit, fiind echipat ca si celelalte camere cu tot ce este necesar pentru o sedere placuta.

Cabana Ta se poate adresa unui grup restrans de prieteni (12-14 persoane) care sa aiba aceleasi preocupari in armonie si respect fata de oameni si natura.

Cabana Ta este o constructie integrala din lemn. Tinand cont de acest aspect, fumatul in cabana este strict interzis si cred ca este o cerinta deplin justificata.


Atentie!

Daca vei ajunge sa fii oaspetele cabanei, am un singur mesaj pentru tine si cei de langa tine:

Tine cont de asta...

Pastreaza camera ta si “Cabana Ta” curate, in buna stare... si nu neeaparat din respect pentru proprietatea altuia ci din respect pentru tine, pentru natura si peisajul mirific unde te afli! Cinsteste locul unde ai stat si lasa-l la plecare, tot asa cum ti-ai dori sa-l gasesti atunci cand vei reveni!

© Copyright 2014 - Cabana Ta - creat de LineDesign